hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-02-02

Kortikoszteroidok és az IBD-betegek tromboembóliás kockázata, hormonális fogamzásgátlók és egy speciális agytumor, illetve endokrin diszruptorok és korai menopauza kialakulása – néhány kapcsolat, ami miatt érdemes mérlegelni.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-01-31

Bár az utóbbi években volt némi vita, de a rutinszerű gyermekkori oltási program ma is fő eleme a közösségi betegségmegelőzésnek. Most azonban kiderült, hogy egyes kémiai anyagok módosítják az oltóanyagok által kiváltott immunválaszt és csökkentik az általuk biztosított immunitást.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-06-23

Az információs portál célja, hogy szakmailag megalapozott, hiteles és közérthető tájékoztatást nyújtson a környezetünkben (építőanyagokban, ruházatban, élelmiszerekben) előforduló legveszélyesebb vegyi anyagokról.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-01-11

A minta olyan állatból származik, amelynek gazdája a botrány nyomán kétes hírnévre szert tett schleswig-holsteini üzemből szerezte be az állatai hízlalásához szükséges tápot.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-01-08

A vidékfejlesztési miniszter fokozott ellenőrzést rendelt el a Németországban dioxinos takarmánnyal szennyezett, állati eredetű termékek esetleges magyarországi behozatalának megakadályozására.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-01-21
A magyarázat viszonylag egyszerű: az „aktívabb” férfiak korábban halnak meg, mint a nők, amit a természet ösztönösen fiútöbblettel igyekszik kiegyenlíteni. A valóság azonban ennél jóval összetettebb.
#7
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2009-10-07
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-09-28
Az iparosodott országok férfinépességének fokozódó terméketlensége valószínűleg a környezeti mérgekkel áll összefüggésben.
#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-09-11
A Dow Chemical vegyipari óriáscég munkásainak egészségügyi adatai alapján amerikai kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a dioxin nevű, sok vitát kiváltott vegyület – a hiedelemmel ellentétben – nem növelte körükben bizonyos ráktípusok kockázatát.
#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-03-23
A Kínai Állami Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet nem talált bizonyítékot arra, hogy a Johnson & Johnson babaápolási termékei rákkeltő anyagokat tartalmaznának. Ezt korábban egy egészségügyi aktivista csoport állította.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.