hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-10-16

Az ELTE biológus hallgatói olyan módszer kifejlesztésén dolgoznak, amely többek között a myeloma multiplex rákos megbetegedés megismeréséhez járulhat hozzá.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-04-10

Életének 76. évében elhunyt Oláh Éva Professor Emerita, a gyermekgyógyászat kiemelkedő képviselője, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának volt igazgatója.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-12-14

A daganatkutatásban áttörést elérő Sir David Philip Lane kapta idén a „Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért” kitüntetést.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-06-01

Biomarkerek, gyógyszer-kombinációk, mikrokörnyezet, specifikus molekuláris profil. Ezekkel foglalkozik a stratupból rövid idő alatt kinőtt vállalkozás, a Turbine. A cég orvosigazgatójával, Veres Dániellel beszélgettünk a mesterséges intelligencia szerepéről a jövő daganatkutatásában.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-27

A kutatások egyre specifikusabb kérdésekre keresnek választ – mondta lapunknak Kulka Janina, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Patológiai Intézetének egyetemi tanára.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-05-29

Az endotoxinokról indult tudományos-ismeretterjesztő honlap - tájékoztatta az MTI-t Mándi László, a Debreceni Orvostudományi Egyetem tutora.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-12-11

A kizárólag ösztrogént tartalmazó hormonhelyettesítő terápia (HRT) a legtöbb nő számára védelmet nyújthat a mellrák kialakulásával szemben - állítják szakemberek egy új vizsgálat eredményeire támaszkodva.

#8
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-08-13
Az egészségügyi miniszter nyilatkozatában személyes konfliktusnak minősítette az onkológiai intézetben kialakult botrányt. Az onnan távozni kényszerülő orvosok nyílt levélben tiltakoznak.
#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-06-04
Hat fiatal, nemzetközileg is versenyképesnek ígérkező témával foglalkozó tudós alapíthat kutatócsoportot az MTA kutatóintézeteiben az Akadémia elnöke által meghirdetett Lendület Fiatal Kutatói Program keretében. Közülük hárman is orvosi, orvosbiológiai témával foglalkoznak.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A My Life Story elnevezésű program abban segít majd a betegeknek és róluk gondoskodóknak, hogy egy helyen összegyűjtve tudják felidézni múltbéli kellemes emlékeiket.

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.