hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-08-25

Az európai népesség több mint egynegyede dohányzik, míg a 25 és 39 év közöttiek körülbelül egyharmada. Közismert tény, hogy a dohányosok várható élettartama közel 10 évvel rövidebb, mint a nem dohányzóké, ráadásul a dohányosok egészséges élettartamukból körülbelül 20 évet veszítenek káros szokásukkal összefüggő megbetegedések miatt. 

#2
Medical Online >> Medical Tribune Június
2019-08-05

A hazai modern ajánlásoknak köszönhetően a pánikbetegség magyarországi diagnosztikája, terápiája és követése a nemzetközi protokollokkal kiválóan összecseng.

#3
Medical Online >> Rovatok >> elhízás
2018-10-08

Az elhízás növeli egyes pszichiátriai zavarok rizikóját, és az obezitással egyidejűleg fennálló mentális zavarok csökkentik a testsúlycsökkentő intervenciók sikerességét.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-06-14

Az evészavarok spektruma szélesedik, egyre újabb típusokat írnak le. Megközelítésükben a biopszichoszociális betegségmodellt ajánlják, amely több tényező szerepét hangsúlyozza a zavarok kialakulásában.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-03-21

Egy WHO felmérés szerint a magyar kamaszok illeszkednek a nemzetközi trendekhez. Ám, hogy van még bőven mit tenni, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a kormány még az idén új népegészségügyi programot állít össze.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-12-15

Több hónapos szünet után újabb 17 szakmai irányelv-témát fogadott el kidolgozásra a szaktárca derül ki az Egészségügyi Szalmai Kollégium honlapjáról.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-11-07

Az evészavart leginkább fiatal nők betegségének tartják, ám egy új kutatás szerint a korábban véltnél gyakoribb a fiatal fiúknál és férfiaknál is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-06-22

Bár az étkezési zavarokat, a bulimiát, anorexiát és önhánytatást tipikusan a fiatal nők, kamaszlányok problémájának tartják, egy új tanulmány szerzői arra az eredményre jutottak, hogy egyre gyakoribb az 50 év feletti nők körében is, írja az MTI.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-10-01

Növekvő arányban érzik nagyon jónak vagy jónak egészségi állapotukat a fiatalok az ezredforduló óta.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-09-16

Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le - hangzott el a holnap kezdődő III. Magyar Evészavar Kongresszus sajtótájékoztatóján a Semmelweis Egyetemen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.