hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-06

Ideális esetben még a gyógyszerkísérleteket is a mesterséges izomzatokon lehet majd elvégezni, és így a tesztekben az állatok mellőzhetők lehetnek, írja a GyártásTrend.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-03-06

A légy, a méh vagy a szitakötő összetett szeme szolgál mintául azoknak az európai kutatóknak, akik pehelykönnyű repülő robotok vagy olyan szalagok kifejlesztésén dolgoznak, amelyek képesek jelezni az akadályokat, és figyelmeztetni a vakokat a veszélyekre.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-08-21
Teherbíró képességünket, mozgási lehetőségeinket és cselekvőképességünket alapvetően vázrendszerünk, az emberi csontváz és az összetartó-mozgató ízületek, izmok határozzák meg. Az emberszabású robotoknál ezeket a funkciókat fémrudak, lemezek, csavarok és kis motorok felhasználásával valósítják meg a konstruktőrök, beépített számítógép irányításával.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.