hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2018-10-25

Ingyenes applikációt dolgoztak ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a látássérültek mindennapos tájékozódásának segítésére, közli a mmonline.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-07-23

Először adták vissza részlegesen a látását egy időskori makula-degenerációban szenvedő betegnek manchesteri sebészek bionikus szemprotézis beültetésével.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-10-15

 A bionikus szemüveg képességei között egyaránt szerepelnek bel- és kültéri funkciók, mint például bankjegyek és színek felismerése, tömegközlekedési járművek járatszámának leolvasása, illetve gyalogátkelőhelyek és közlekedési lámpák azonosítása. 

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-06-12

A világ első olyan bionikus szemét fejlesztették ki ausztrál tudósok, amely vezeték nélkül kapcsolódik az agykéregbe ültetett implantátummal – írja az Index.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-02-03

Egymillió dolláros műembert építettek brit tudósok mesterséges végtagokból és szervekből – adta hírül az MTI.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-26

Számos helyen kutatják világszerte, hogy miként állíthatnák vissza a látássérült páciensek látását a lehető legteljesebben, illetve hogyan javíthatják az érintettek életminőségét.

#7
Medical Online
2012-05-15

Fényenergiával működő retinaimplantátumot – bionikus szemet – fejlesztettek ki a kaliforniai Stanford Egyetem kutatói.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-10-14

A látás világnapját 2000 óta rendezik meg október második csütörtökjén. Célja, hogy felhívja a figyelmet: a vakság 80 százaléka megelőzhető, illetve gyógyítható – lenne.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.