hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 32
#1
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2020-09-24

A kardiovaszkuláris medicinában a „new age” meghatározó tendenciái közül kiemelkednek – az életmódkezelés fontossága mellett – a vérnyomás- és koleszterin-célértékek változásai, összességében szigorodásuk és az egyéb elektív, krónikus kezelési formák átértékelődése.

#2
Medical Online >> Medical Tribune Április
2019-07-17

A beteg kardiovaszkuláris rizikójától függően a lipidcsökkentő kezelést hierarchikus rendszerben, az életmódbeli és gyógyszeres kezelési lehetőségeket kombinálva építjük fel.

#3
Medical Online >> Konzílium
2018-03-14

Ritka eset, sikeres diagnózis és eredményes kezelés.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-06-25

A pentraxinok kulcsszerepet játszanak a humorális veleszületett immunválaszban és a következményes gyulladásos folyamatokban.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-02-16

Szakirodalmi adatok szerint az akut koronária szindrómás betegek egyharmada 2-es tipusú diabetes mellitusban is szenved. Éppen ezért fontos, hogy a kardiovaszkuláris centrumok orvosai minden esetben gondoljanak a diabetes lehetőségére, még akkor is, ha erről a betegüknek korábban nem volt tudomása.

#6
Fókuszban a gyógyszerinterakciók 1. évfolyam 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2014-07-17

Nagy várakozás előzte meg mind a betegek, mind pedig az orvosok részéről az új orális antikoagulánsok hazai gyógy­szerpiaci bevezetését és az OEP támogatás elnyerését nonvalvuláris pitvarfibrillációban.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-26

A nem alkoholos eredetű zsírmáj és a steatohepatitis a kóros májműködés leggyakoribb oka. Bizonyítékokkal alátámasztott kezelése nincs.

#8
Medical Online >> PR
2013-05-17

A betegek együttmûködése számos országspecifikus faktortól is függ,

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-06-14

A koleszterincsökkentő sztatinokat szedő emberekben valószínűbb az energiaszint csökkenése, a fizikai aktivitást kísérő fáradtság, vagy mindkettő. A kutatók arra hívják fel az orvosok figyelmét, hogy ezt figyelembe kell venniük akkor, amikor a sztatinok rendelésekor az előny/kockázat arányt veszik számításba.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2012-03-06

Az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) február 28-án kötelezővé tette, hogy a sztatinok ismertetőiben fontos új biztonságossági információkat közöljenek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.