hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-06-28

Először detektáltak királis molekulákat a csillagközi térben. Az asztrobiológusok szerint a kezességgel rendelkező molekulák felfedezése az űrben egy lépéssel közelebb vihet minket annak megfejtéséhez, hogy milyen mértékű szerencsére volt szükség a földi élet kialakulásához.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-03-17

A pénteki részleges napfogyatkozás és a szelfikészítők buzgalma a szemekre veszélyes kombinációvá válhat – figyelmeztet brit optikusokra hivatkozva a távirati iroda.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-07-22

A nők mindent elkövetnek, hogy még a ló évében megszüljék gyermeküket, mert a néphit szerint a következő, a kecske éve nem hoz áldást a születőkre - számolnak be kínai kórházi források.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-12-13
Az amerikaiak életében az elmúlt évtizedekben jelentősen nőtt a spirituális élmények jelentősége: míg 1962-ben az amerikaiak mindössze 22 százaléka számolt be valamilyen misztikus élményről, idén már közel fele.
#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-01-15
Láng Benedek tudománytörténetet és tudománymódszertant oktat a BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszékén. Mágia a középkorban című könyve arról szól, hogyan próbálták a középkorban a tudományt és az áltudományt elválasztani egymástól, azaz arról a demarkációs kérdésről, ami napjainkban is aktuális.
#6
Medical Online
2008-12-31
Noha az utópia szót Thomas More alkotta meg 1516-ban, már korábban is léteztek hasonló jellegű művek. A 20. század közepén Aldous Huxley Szép új világ (1932) című regényében megjelent a negatív utópia, más néven a disztópia fogalma, hogy azután az 1950-es évektől tudományos-fantasztikus irodalom folytassa tovább a kimeríthetetlen témát.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.