hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-12

Forradalmi rákteszt fejlesztésén dolgoznak ausztrál kutatók: az új vizsgálat 90 százalékos bizonyossággal lesz képes észlelni a fejlődő kórt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-20

Egy klinikai vizsgálatban apró aranyrészecskék vibrációs tulajdonságait kihasználva semmisítették meg a prosztata elrákosodott sejtjeit. A módszer nagyon pontos beavatkozást tett lehetővé, és olyannyira mentes a mellékhatásoktól, hogy az elsőként kezelt beteg a terápia után egy héttel már biciklizett.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-09-02

Egy törvényszéki orvos laboratóriumába kalauzol el a The New York Times nyomán az MTI írása.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-17

Attól függően alakul ki a nanorészecskék alakja, hogy az "aranymaghoz" kapcsolt DNS-láncban milyen az aminosavak sorrendje - mutatták meg kísérletükben amerikai kutatók.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-19

A houstoni Metodista Kórház kutatói infravörös fénnyel sugároztak be szilikonba ágyazott arany nanorészecskéket, úgynevezett ostyákat, amelyek az emlőrák sejtjeihez kötődtek, és így elégették a tumorsejteket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.