hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-03-12

A nem szteroid gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító készítményeket széles körben alkalmazzuk a derékfájás kezelésére is, közli a Medical Tribune nyomán a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-28

A terhesség alatt szedett paracetamol/ acetaminofen a hímnemű utódok maszkulinitását is gátolja, írja a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2016-09-14

Egyre több a bizonyíték arra, hogy az időben megkezdett fájdalomcsillapítás nemcsak a betegek életminőségét, hanem a túlélésüket is javítja. Ennek ellenére a daganatos betegek gyakran nem, vagy csak betegségük előrehaladott szakaszában jutnak hozzá a megfelelő fájdalommentességet biztosító morfinszármazékokhoz.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-23

Több mint ezer gyógyszerről ismert, hogy májkárosodást okozhat; a heveny májelégtelenség negyedét okozza gyógyszer, leggyakrabban antibiotikumok, nem szteroid gyulladásgátlók és sztatinok.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-10-12

Egyes fájdalomcsillapítók rendszeres szedése csökkenti a magas halálozási arányú petefészekrák kockázatát - írja dán kutatókra hivatkozva az MTI.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-18

Nagyobb a halláskárosodás kockázata azoknál a nőknél, akik hetente legalább kétszer vesznek be olyan fájdalomcsillapítókat, mint az ibuprofen vagy az acetaminofen.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-06-12

A fájdalom- és lázcsillapító hatású acetaminofen (paracetamol) tartalmú gyógyszerek túladagolása akut májelégtelenséget okozhat a kisgyerekeknél, ezért minél több szülőnek meg kellene ismerni a gyógyszer adagolási szabályait – emlékeztet a Medipress.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-06-06

Az amerikai felnőttek gyakran túladagolják a recept nélkül kapható gyógyszereket, derül ki egy a Journal of General Internal Medicine honlapján olvasható kuttaásból, írja a Medipress.

#9
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-11-11

A legújabb kutatások szerint a paracetamol hatóanyag szedése súlyosbíthatja a már meglévő asztmás tüneteket felnőttek és gyerekek esetében, sőt, új betegség kialakulásához is vezethet.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-03-01

Amerikai orvosok azt tanácsolják, a lázcsillapítás legfontosabb oka az legyen, hogy a gyerek közérzete javuljon, azaz nem szükséges mindig kezelni a megemelkedett testhőmérsékletet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.