hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-10-26

Trócsányi Sára szeptember 1-jétől adatvédelmi tisztviselő, míg október 1-jétől az Adatvédelmi és Betegjogi Központ vezetését is ellátja.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-01-23

A jövőben hét regionális irodába sorolva, közel száz beteg-, ellátott- és gyermekjogi képviselő igyekszik segíteni a rászorulóknak. Munkájukat etikai, szakmai protokoll segítségével egységesítik.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-11-10

Míg korábban az orvosi tevékenység szerves részét képezte az együttérzés, mára inkább a hatásos gyógyszeres kezelés és műszeres beavatkozások a jellemzők, miközben fennáll a lehetősége annak, hogy a beteg érdeke helyett az orvos inkább iparvállalatok és intézmények érdekeit képviselje. A többi közt erről beszélt Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az ombudsman idei egészségügyi projektjét záró konferencián.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-10-31

Amellett, hogy egykori páciensek esetenként csak drágán juthatnak hozzá saját személyes adataikhoz, egyes intézmények megszűnését követően olykor az is kideríthetetlen ma már, hogy hol és ki tárolja a kezelésükről, vizsgálataikról szóló információkat – ha megvannak még egyáltalán. Megoldást sok szempontból az Országos Betegjogi és Dokumentációs Központ létrehozása jelenthet.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-04-29

Kötelességet és lehetőséget egyaránt jelentenek az egészségügyben keletkezett adatok, amelyek védelmének szükségességét ma már talán senki nem vitatja. Mainál hatékonyabb felhasználásukat azonban nem kevesen szorgalmazzák azzal, hogy ezeket az információkat az ágazat fejlődésének szolgálatába is állíthatnák. De vajon léteznek, létezhetnek-e olyan helyzetek, amelyekben az egyének egészségügyi adatainak védelmét megelőzheti a közösség vélt vagy valós érdeke?

#6
2011-04-28
14:00:00

Korlátok és lehetőségek a szabályozás és a gyakorlat tükrében. A Magyar Egészségkommunikációs Egyesület konferenciája.

#7
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2011-04-26

Az egészségügyi adatok kezelésére vonatkozó szigorú szabályokról és azok gyakorlati felhasználhatóságáról rendez konferenciát a Magyar Egészségkommunikációs Egyesület április 28-án.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.

 

A vendégek: dr. Purebl György, dr. Szlávik János és dr. Zacher Gábor. A beszélgetés itt nézhető meg:

https://fb.watch/4beHfHsHD2/