hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 39
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-05-20

Pro Universitate Érdemrend kitüntetést kapott dr. Tompa Anna, a fórum alapítója a megelőzésre fókuszáló medicina népszerűsítéséért.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-07-02

A ketamin gyorsan és tartósan oldja az egyébként gyógyszerrezisztens depressziót – a Molecular Psychiatry tanulmánya elsőként szolgáltat magyarázatot az anesztetikumként használatos szer antidepresszív hatásmechanizmusával kapcsolatban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> fájdalomcsillapítás
2016-09-14

Egyre több a bizonyíték arra, hogy az időben megkezdett fájdalomcsillapítás nemcsak a betegek életminőségét, hanem a túlélésüket is javítja. Ennek ellenére a daganatos betegek gyakran nem, vagy csak betegségük előrehaladott szakaszában jutnak hozzá a megfelelő fájdalommentességet biztosító morfinszármazékokhoz.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-03-16

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából átadott legmagasabb állami és szakmai kitüntetések díjazottjai között ezúttal is számos egészségügyi szakember volt, az alábbiakat találtuk a hivatalos listákon.

#5
2013-10-03
14:00:00

Melyek azok a társadalmi, pszichológiai, szociológiai, egészségnevelési kérdések, amelyeknek megértése az új Nemzeti alaptantervben szereplő biológia-egészségtan oktatását segíthetik? Mely veszélyekre kell felhívni a diákok figyelmét testi és lelki egészségük védelme érdekében? Hogyan segíthet a tudomány az egészségünk megőrzésében? Észrevesszük-e, ha veszélyben van az egészségünk? Miért fontos a tudatos életvitel oktatása?

#6
2012-12-06
10:00:00

Intézetünk −a tavalyi évhez hasonlóan− 2012. december 6-án ismételten megrendezi a Kémiai Biztonság Napja Konferenciát, melynek címe “Egészségbiztonság a Nemzet biztonsága”.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-21

A rendezetlen fehérjék viselkedésének megismerése, illetve célzott gyógyászati felhasználásuk Fuxreiter Mónika szerint megoldást jelenthet olyan betegségek kezelésére, mint a Parkinson-kór vagy egyes tumoros elváltozások.

#8
2011-12-08
12:09:00
Az ENSZ 63. Közgyűlése a 2011. évet a "Kémia Nemzetközi Éve" megjelöléssei tisztelte meg. Ennek keretében intézetünk - hazai záró rendezvényként - megrendezi a "Kémiai Biztonság napja" című konferenciát, melyre tisztelettel meghívjuk.
#9
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2011-11-17
Az ENSZ 63. Közgyűlése a 2011. évet a "Kémia Nemzetközi Éve" megjelöléssei tisztelte meg. Ennek keretében az Országos Kémiai Biztonsági Intézet megrendezi a "Kémiai Biztonság Napja" című konferenciát.
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-12

A szeptember 12-17. között megrendezett „Urológiai Hét” kiváló alkalom az alaposabb tájékozódásra, illetve a megelőzést és a korai felismerést elősegítő vizsgálatokra. Bár az idén kevesebb egészségügyi intézmény csatlakozott, a fővárosban és egyes megyeszékhelyeken ezen a héten ismét szűrésre várják az urológiai kezelés alatt nem álló pácienseket – különös tekintettel az ötven feletti urakra.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.

Vannak élethelyzetek, amelyeket nem kíván megismerni az ember. lyen a sürgősségi egységek érkező oldala is.