hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 189
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-12-01

A kladribin a sclerosis multiplex kezelésében használható szelektív immunrekonstitúciós terápia, melynek hatása hosszantartó.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-11-29

Az ingyenes, országos Multiplex Magazin azt járja körbe, mit tehetnek az orvosok és mit tehetnek a betegek a kilátások javításáért.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-14

Az állatasszisztált terápiák az ember és állat közötti szoros kapcsolatra építve, élményalapú feldolgozással segítik a kliens problémáinak feltérképezését és kezelését. A kapcsolatban számos hatás érvényesül, és a kliens több területen is fejlődhet.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-19

A kutatók a gyermek-, a tinédzser és a fiatal felnőttkorban keresik a betegség lehetséges kiváltó okait.

2022-09-14

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> neuropathia
2022-09-08

A diabeteses neuropathia a cukorbetegség leggyakoribb szövődménye. A betegség a betegek életminőségét, munkaképességét jelentősen ronthatja. A korai diagnózissal és kezeléssel a leggyakoribb, legsúlyosabb szövődményét, a diabeteses lábat, illetve a nem traumás lábamputációk számát lényegesen csökkenthetjük.

#7
Medical Online >> Háziorvostan
2022-08-24

A mozgásszervi fájdalmak az egyik leggyakoribb panaszt jelentik világszerte, amivel a betegek orvoshoz fordulnak, és a várható élettartam növekedése a degeneratív ízületi megbetegedések gyakoriságának növekedéséhez vezet, megterhelve a betegeket és az egészségügyi rendszereket.

#8
Medical Online >> Fájdalomcsillapítás
2022-08-24

A mozgásszervi fájdalmak az egyik leggyakoribb panaszt jelentik világszerte, amivel a betegek orvoshoz fordulnak, és a várható élettartam növekedése a degeneratív ízületi megbetegedések gyakoriságának növekedéséhez vezet, megterhelve a betegeket és az egészségügyi rendszereket.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-05

Gyanús panaszok esetén gondolni kell a sclerosis multiplexre is, hogy minél előbb kiderüljönha ez áll a háttérben – írja a Multiplex Magazin.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-05

A világszerte jelentkező vérellátási nehézségekre a fejlett országok a „Patient Blood Management” gyakorlat szisztematikus elterjesztésével válaszoltak. A több elemből álló, multidiszciplináris változtatások hasonló hatékonyságú hazai bevezetését néhány szabályozói intézkedés is elősegítheti.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.