hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-01-15

Amáni Ballurnak, a szíriai háborús övezetben található föld alatti kórházak egyikét irányító gyermekgyógyásznak ítélték a humanitárius erőfeszítések elismerésére létrehozott díjat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-10-01
A reformálódó ápolóképzés továbbra is az egészségügy állatorvosi lova maradt. Ha történetét és jelenlegi struktúráját végigkövetjük, egyaránt láthatjuk modernizációját és elmaradottságát. Ez utóbbiért az ápolási szakma vezetői szerint leginkább a magyar egészségügyben még ma is uralkodó hierarchikus szemlélet a felelős, amely az Európai Unió más országaiban vagy már évtizedek óta nem jellemző, vagy a rendszerváltozások óta kinőtték a társadalmak. A szakképzés jelenleg folyó, európai uniós normákhoz igazodó átalakítása előbb-utóbb komoly változásokat hoz majd mind az ápolók, mind a betegek, mind az orvosok életében. Addig azonban maradnak a tények: Budapesten, az egyetlen nappali rendszerű, ingyenes középiskolai képzésben, a Raoul Wallenberg iskola első évfolyamán mindössze 28-an tanulnak, és közülük is csak 19-en akarnak ápolók lenni.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.