hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-11

Amerikai kutatók kimutatták, hogy az opioidok fájdalomcsillapító hatása kevésbé érvényesül, ha a beteg valamilyen SSRI antidepresszánst szed, másrészt pedig egy gépi tanuláson alapuló mechanizmust fejlesztettek ki az opioidok várható hatásosságának predikciójára.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-04-18

Olvashatatlan vagy félreolvasható receptek közegészségügyi kockázatáról készült felmérés, amelynek eredményeit a PharmaOnline közli.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-31

A gyógyszerkutatásban egyes jelölt-molekulák tuningolására használják a trifluormetilt, aminek radioaktív változata a pozitron emissziós tomográfia során a diagnózist segíti.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-12-27

A növényi intelligencia - aminek központja a gyökér átmeneti zónának nevezett része lehet - felfedezése lenyűgöző, de egyben óriási kihívásokat is tartogat.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2012-02-12

Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hatósága (FDA) biztonsági bejelentést tett közzé a szelektív szerotoninvisszavétel-gátló (SSRI) hatásmechanizmusú antidepresszánsok terhesség idején történő használata és egy, az újszülött keringési rendszerét érintő ritka betegség kialakulása közötti esetleges kapcsolatról.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-14

A tudósok és a gyógyszergyártók nem szűnő lelkesedéssel keresik az új szintetikus csodaszereket. A legújabb reménység egy fehérjetermészetű molekulacsalád, a remélt eredmény: hosszú, boldog, demenciamentes élet.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-10-11

Amerikában – miközben filozófia tanszékek szűnnek meg – egyre népszerűbb, hogy a filozófia klasszikusait lelki segélynyújtásra használják.

#8
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-22

A gyerekek, a terhes nőkkel, valamint a ritka betegségben és a pszichiátriai zavarban szenvedőkkel együtt sérülékeny populációt alkotnak, különleges gyógyszervizsgálati szabályok érvényesek rájuk. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-02-02
Az alábbi írás a JAMA 2010;303(1) számában megjelent és az eLitMed-en részletesen ismertetett Antidepressant Drug Effects and Depression Severity tanulmányhoz kapcsolódó szakértői vélemény Buda Béla tollából  – részlet.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.