hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-04-06

Megfontolásra ajánlható, hogy a veszélyhelyzet idejére vajon lehet-e átmenetileg támogatni a NOAC-ok szélesebb körű emelt finanszírozását legalább a 65 év feletti populáció részére.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-09-06

A Nemzeti Szívinfarktus Regiszter a GOKI által létrehozott, 2014 óta törvényi felhatalmazás alapján működő országos lefedettségű online rendszer.

#3
Kvíz a Medical Online 2017. februári Tüdőgyógyászat-Allergológia rovatához Kvíz a Medical Online 2017. februári Tüdőgyógyászat-Allergológia rovatához
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2017-01-16

A boka-kar index (ABI: ankle-brachial  index) a  korai atherosclerosisban szenvedő, tünetmentes betegek esetében hasznos módszer. 

#4
Kvíz a Medical Online 2016. októberi Trombózis rovatához Kvíz a Medical Online 2016. októberi Trombózis rovatához
Medical Online >> trombózis
2016-11-03

A globális tromboemboliás rizikó hatékony csökkentéséért cserébe az árat, vérzéses kockázatot minimalizálni szeretnénk. Legyen biztonságos magas kockázatú tumoros betegeknél, ill. speciális esetekben is, kardioverzió, sőt radiofrekvenciás ablációs beavatkozás során.  Nyújtson tartós védelmet recidív mélyvénás trombózis és tüdőembólia ellen.

#5
Kvíz a Medical Online 2016. júniusi Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2016. júniusi Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Háziorvostan
2016-07-19

Az infarktus diagnózisát alátámasztó vagy kizáró laborvizsgálatok végzése nem feltétlenül a sürgősségi osztályok privilégiuma. Egyes felmérések alapján a betegek jelentős része, akár 15%-a – a kifejezett tünetek ellenére – nem a mentőt hívja, hanem háziorvosához fordul.

#6
Medical Online >> Háziorvostan
2016-07-19

A kardiális troponin szintjének emelkedése alapvető kritérium a NSTEMI kórisméjének felállításához, ugyanakkor továbbra is vitatott a helyszíni meghatározással elérhető időmegtakarítás klinikai értéke.

#7
Medical Online >> Háziorvostan
2016-07-19

A cTn-szintek változása nagy szenzitivitással és specificitással jelzi a myocardialis necrosist, illetve módot nyújt a myocardialis infarktus és az instabil angina elkülönítésére.

#8
Medical Online >> Háziorvostan
2014-06-14

A diabéteszes microangiopathiák kivizsgálása jól kidolgozott terület, de kórjóslata nem adható meg invazív beavatkozások, illetve a koszorúerek CT-vizsgálata nélkül.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-10-10

Infarktus regiszter Svédországban és Magyarországon - elérhetők a Magyar Kardiológusok Társasága 2012. évi Tudományos Kongresszusán elhangott előadások összefoglalói. 

#10
Medical Online >> trombózis
2011-07-28

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) július 20-án bejelentette, hogy engedélyezte az AstraZeneca által gyártott Brilinta ticagrelor tabletták alkalmazását

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.