hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-05-05

A világban évente elhalálozó 55 millió ember felénél ismeretlen a halál oka. Egy egyszerű mobiltelefonos applikáció révén ez a közeljövőben megváltozhat, írja a New Scientist alapján az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2014-05-13

Jogvédők azt követelik, hogy Burmában helyezzék hatályon kívül azt a gyarmati időkre visszanyúló törvényt, mely megbélyegzi a homoszexuális férfiakat, mivel az a HIV/AIDS ellenes programok elől is rejtőzködésre kényszeríti őket.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-09

Az ötödik ismert humán maláriát okozó patogén, amely jelen ismereteink szerint Délkelet-Ázsiában okoz néha halálos kimenetelű maláriát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.