hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-01-15

A PharmaOnline szerint csökkenő trendet mutat az Alzheimer-kór incidenciája az Egyesült Államokban, bár a földrajzi területek közötti szórás igen jelentős.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-05-16

Mintegy háromszázötvenezer a szerencsejáték-függők száma, kilencszázezren pedig a függőség kapujában vannak, írja a Magyar Nemzet.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-05-04

Egykori páciensek és segítőik minden évben találkoznak, hogy megünnepeljék a Nyírő Gyula Kórház addiktológiáján működő Minnesota Részleg fennállását, számol be az Abcúg.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-19

Tóth Miklós, a szigetvári kórház addiktológiai rehabilitációs osztályának vezetője, a Minnesota-modell egyik meghonosítója szerint a kórházakban kezelt emberek több, mint fele valójában alkoholista. Az Abcúg interjúja.

#5
Az antikoaguláns terápia története 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-05-31

A thrombus, trombózis szavak a görög „thrombos” szóból származnak. Az ókori Egyiptomban, később a görög-római orvoslásban Hippokratész és Galénosz is ismerték. Cikkünkben az antikoaguláns terápia két kulcsgyógyszere, a heparin és a kumarin, valamint a hirudinterápia történetét ismertetjük.

#6
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-10-29
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.