hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-01-15

Miközben Kásler Miklós miniszter az idei évet a struktúra átalakításának ígéretével nyitotta, szakállamtitkára – bár meghívták – végül nem toppant be az év első egészségügyi konferenciájára. Így a büntetőpadra ültetett kórházigazgatók és más ágazati szereplők csak találgathatták, vajon a lélekszakadva remélt reform végül kimerül-e a váróhelyiségek és kórtermek újrafestésében.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-11-10

Időnként ugyan ebbe is belepiszkál a politika, de mégis van az egészségügyi ágazatnak egy megalapozott szakmai koncepció mentén professzionálisan szerveződő projektje, a Cserháti Péter nevével fémjelzett Egészséges Budapestért Program.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-01-18

Miközben többen az ágazati stratégiát hiányolták, strukturális és humánerőforrás-krízisről, romló betegbiztonságról szóltak, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a kancelláriarendszer meghekkeléséről, és újabb menetekről beszélt az Egészségügy 5 Dimenzióban Téli Szimpóziumán.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-09-17

A háziorvosok nem gyógyítanak, pedig az ellátórendszer szereplői közül az ő finanszírozásuk emelkedett a legjelentősebb mértékben – derült ki többek között a Medicina 2000 XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferenciájának első napján.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-05-08

Május 7-én tartotta rendes közgyűlését a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség, ahol értékeltek és megválasztották a szervezet új vezetőit.

#6
2013-10-01
09:00:00

Az étrend-kiegészítők piaca az FMCG és a gyógyászati piac keresztmetszetében álló, több hatóság által szabályozott, sok szempontból mégis szabályozatlan szegmens.

 

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-04-05

Nagy a tolongás a meghirdetett fővárosi kórházigazgatói posztokért. A MedicalOnline információja szerint a Jahn Ferenc Kórházat tíz kandidáló is kinézte magának. Az új vezetőkről áprilisban dönt a fővárosi önkormányzat, bár az is megeshet, hogy végül elnapolják a döntést. Ennek ellenére a jövő héten elkezdődik a pályázók meghallgatása; az erre alakuló ad hoc bizottságba három szakértőt a tulajdonos, egyet a budapesti orvosi kamara, egyet pedig az adott kórház Közalkalmazotti Tanácsa delegál.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-09-16

A teljes egészségügyi kiadások negyedét zsebből fizetik a magyarok, amely mind az ellátás, mind a rendszer szintjén számos kockázatot rejt - írja a Világgazdaság.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-05-06
A Stabilitás Pénztárszövetség szerint az egészségpénztárak teljesítményét nem a hozamadataik mutatják meg, hanem elsősorban a működési levonások adják a tagok számára is érzékelhető különbséget az összehasonlítás során.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.