hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-22

A gyerekek, a terhes nőkkel, valamint a ritka betegségben és a pszichiátriai zavarban szenvedőkkel együtt sérülékeny populációt alkotnak, különleges gyógyszervizsgálati szabályok érvényesek rájuk. 

#3
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-16

A gyógyszerfejlesztés hiányosságai leginkább a gyerekeket sújtják. Ők ugyanis csak szűk piacot jelentenek, így a cégek számára különböző ösztönzők nélkül nem éri meg, hogy kutatásokat végezzenek ezen a komoly etikai kérdéseket felvető területen. Ráadásul a gyermekgyógyászati vizsgálatok rendkívül költségesek, sajátos szakértelmet, módszertant igényelnek, így kivitelezésük és finanszírozásuk a gyógyszerfejlesztés speciális területét képezi.

#4
Medical Online
2010-06-09

Október 29-én, csütörtökön tartották meg Off-label kezelések a gyógyításban címmel a Medical Tribune és az Orvostovábbképző Szemle kiadója által rendezett konferenciát.

#5
Medical Online
2009-10-19
Egy éve lépett hatályba a 39/2008. EüM-rendelet, amelynek alapján a forgalomba  hozatali engedélyben jóváhagyott alkalmazási előírásban nem szereplő javallatban is lehetséges gyógyszert rendelni – ha ezt az OGYI engedélyezi. Engedély hiányában az off-label gyógyszerrendelés tiltott emberkísérletnek minősülhet, és mint ilyen, bűncselekménynek számít.
#6
Medical Online
2008-08-01
Együtt alkotnak a NOHA Stúdió ifjú képző- és iparművészei a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeivel és egészséges társaikkal augusztus első szombatján a margitszigeti Holdudvar Galéria kertjében.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vannak élethelyzetek, amelyeket nem kíván megismerni az ember. lyen a sürgősségi egységek érkező oldala is.

Egyre több az olyan magyar gyerek, aki vagy külföldön született vagy egészen kiskorában került ki a szüleivel – azaz lassan felnövőben a határátkelők új generációja.