hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-10-01

A hétvégén tartotta XIV. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét Fóton a Magyar Lovasterápia Szövetség.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-09-26

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Beregszászon orvosi eszközöket adott át a járási kórház gyermekosztályának.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-05-19

Több mint ötezer szűrővizsgálatot és kezelést végeztek a hét első négy napján Székelyföldön a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat orvosai.

#4
Medical Tribune IV. évf.15. szám
Medical Online
2006-08-01
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének önkéntes orvosai több mint tíz éve rendszeresen járnak Romániába, ahol alkalmanként több ezer gyermeket szűrnek, ha kell, kezelnek, illetve segítik kórházba juttatásukat. Az ottani egészségügyi dolgozóknak szakmai továbbképző, a lakosságnak felvilágosító előadásokat tartanak. 1992-ben voltunk először orvosainkkal Erdélyben – emlékezik vissza a kezdetekre Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke. Akkoriban elsősorban az – azóta többségében már bezárt – árvaházakban élő gyermekeket kerestük fel. Ma már nemcsak gyógyítunk, de szurünk és igyekszünk minél többet foglalkozni a felvilágosítással is. Évente kétszer küldenek orvosokat Romániába, olyan falvakba is, ahol egyáltalán nincs orvosi ellátás. Azokat a gyerekeket, akiknél a szurővizsgálatok valamilyen egészségügyi problémát jeleznek, eljuttatják egy helyi kórházba. Ha a kivizsgáláshoz vagy a gyógyításhoz nincsenek meg a feltételek, a szolgálat intézi a kis betegek magyarországi gyógykezeltetését. A szolgálatnak mintegy félszáz önkéntes magyar orvos segít rendszeresen. A legtöbben saját szabadságuk terhére utaznak, néhányuk távollétét az őket foglalkoztató hazai intézmény szakmai továbbképzésnek tekinti.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.