hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 25
#1
Medical Online >> Rovatok >> PraxisMenedzsment
2017-04-21

A következő években uniós forrásból 4,5 milliárd forintból bővítik az egészségfejlesztési irodák hálózatát országszerte.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-02-16

Még két hét. Politikai döntés híján úgy tűnik, ennyi van hátra 16 észak- és kelet-magyarországi település 24 háziorvosi praxisának orvosaiból és további szakemberekből álló négy praxisközösség életéből, azaz a Svájci-projektből.

#3
Medical Online >> Rovatok >> PraxisMenedzsment
2016-12-15

Az alapellátás és a népegészségügy összekapcsolása világtrend, azonban a magyar háziorvosok a fejkvótaalapú finanszírozás miatt nem motiváltak abban, hogy népegészségügyi szolgáltatásokat nyújtsanak, ahogyan abban sem, hogy együttműködjenek az elsősorban preventív feladatokkal megbízott egészségfejlesztési irodákkal.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-08-15

A lelki egészséggel kapcsolatos problémák időbeli felismerését és gyógyítását célzó program a Norvég Alapnak köszönhetően valósul meg.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-05-30

Néhány év alatt csökkent a dohányzók száma Magyarországon, ugyanakkor a fiatalok körében nőtt a naponta rágyújtók aránya.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-25

A 21. század a pszichiátriai betegségek évszázada lesz, hiszen egyre gyakoribbak a mentális és lelki eredetű kórképek, így például a depresszió mára a tartós munkaképesség-csökkenés második leggyakoribb oka.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-07

A WHO a cukorbetegség elleni küzdelmet tűzte zászlóra ebben az évben. Hazánknak még Nemzeti Diabétesz Stratégiája sincs, bár a szakma öt éve elkészült vele.

#8
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2016-04-01

Homályos, hogy ki, hol, mikor, milyen néven és jogon vezethetné be az ingyenes alkalmazást. Az index.hu járta körbe a témát.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-02-02

Bár a tavaly elfogadott törvény pozitív jövőképet festett az alapellátóknak, sokan úgy vélekedtek, hogy a jogszabály konkrétumok nélküli, az ördög a hozzá kapcsolódó rendeletekben rejtőzik majd. A Praxismenedzsment ezek állásáról kérdezte Beneda Attila helyettes államtitkárt.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-12-01

A betegségek helyett az egészségre koncentráló egészségügyi rendszert alakítanának ki a jövőben uniós projektek eredményeire támaszkodva – derült ki az ÁEEK hétfői háttérbeszélgetésén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szakemberként is nehézséget jelent követni a változásokat, laikusként pedig gyakorlatilag lehetetlen. Hogy mely módszerek, készítmények, állítások tekinthetők hitelesnek, melyek képviselnek tényeken alapuló táplálkozási ismereteket, hogy ismerhetők fel a hiteles módszerek, sok szemszögből vizsgálható kérdés.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy senkinek ne kelljen Magyarországon kórházi fertőzésben elveszítenie az életét vagy egy szerettét. Ne hagyd annyiban, ha téged is jogsértés ért!