hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-06-29

Vajon tényleg megfejtették az ezredfordulóra az emberi génkészletet, és valóban átléptünk-e a genetikai orvoslás korába? Az Index cikke.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-01-24

Donald Trump elnöki rendeletben tiltotta meg az abortuszt támogató nem-kormányzati szervezetek szövetségi támogatását.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-10-01

Nem sikerült megállapodást elérni az amerikai kongresszusban az áthidaló költségvetésről, így ma reggel leálltak az érintett kormányzati intézmények.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-07-23

A "Fordítsuk meg együtt az áradatot!" mottó jegyében kezdődött meg vasárnap este az amerikai fővárosban a 19. nemzetközi AIDS-konferencia.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-06-10

Vajon mennyire biztonságos az ivóvizünk? Kiderült, hogy ha terhes és szoptatós egerekkel olyan vizet itattak, amely a jelenlegi szabályozásnak megfelelő mennyiségben tartalmazott arzént, akkor az egérkölykökben súlyos növekedési problémák alakultak ki.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-06-03

Csaknem 25 százalékkal esett vissza az új HIV-fertőzések száma az utóbbi egy évtizedben, csökkent az AIDS-nek áldozatul esők száma, és példátlan haladást sikerült elérni a megelőzésben, a kezelésben és az ápolásban. Húsz másodpercenként meghal valaki az AIDS miatt.

#7
Medical Online
2010-08-06

Előző szavazásunkban azt kérdeztük, a listában szereplő pozíciók vezetői közül kit nem  menesztett Réthelyi Miklós.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-07-20

Az AIDS elleni küzdelemre szánt segélyek hatékonyabb felhasználására buzdította a segélyszervezeteket Bill Clinton és Bill Gates.

#9
Medical Tribune VIII. évf. 13-14. szám
Medical Online
2010-06-30

Tíz éve jelentette be közös sajtóértekezleten Bill Clinton és Tony Blair, valamint Craig Venter és Francis Collins, hogy lényegében befejeződött az emberi DNS nukleotidsorrendjének megfejtése.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-06-28
Tíz évvel ezelőtt jelentették be az emberi genom első szekvenálását, hatalmas várakozás és még nagyobb remények kísérték a projektet, ma azonban még nem sokat látunk az akkori ígéretekből.

Tíz évvel ezelőtt jelentették be az emberi genom első szekvenálását, ma azonban még nem sokat látunk az akkori ígéretekből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.