hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-12-06

Havi egyet kell bevenni abból a fogamzásgátló tablettából, amelyet egy amerikai orvoscsoport fejlesztett ki.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-04-26

Az UNICEF az Immunizációs Világhéten (április 24-30) indítja el legújabb globális kampányát, hogy felhívja a figyelmet a létfontosságú védőoltások előnyeire, közölte a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-10-19

A Bill és Melinda Gates Alapítvány 54 millió euróval támogatja az Európai Unió programját Fekete-Afrika egészségügyi diagnosztikai szolgáltatásainak megerősítésére, közölte az Európai Bizottság.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-01-26

A Gates alapítvány 40,9 millió eurót ad és 10,2 millió euró technikai segítséget nyújt afrikai egészségügyi beruházási projektekhez.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-05-29

Elhízott vagy túlsúlyos a világ népességének csaknem egyharmada: számuk elérte a 2,1 milliárdot és egyetlen állam sem képes sikerrel kezelni a problémát - derül ki a legfrissebb adatokból.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-06-11

Brüsszel és a Bill és Melinda Gates Alapítvány közösen lép fel olyan betegségek ellen, amelyek az átlagosnál jobban sújtják a szegénységben élőket, erről írtak alá megállapodást hétfőn Párizsban.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-09-29

Csíraölő hatásuk van egyes szemben található fehérjéknek fedezték fel a Kaliforniai Egyetem kutatói – tudósított az MTI.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-12-27

Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében – állapították meg egy tanulmány szerzői.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-12-01

Miközben a tudósok mindent megtesznek, hogy olyan vakcinát készítsenek, amely megakadályozza az AIDS vírusával való megfertőződést, egy egereken végzett vizsgálat azt a reményt kelti, hogy egy új megközelítéssel talán elérhető ez a cél.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-07-15

Egy új, innovatív kültéri szúnyogcsapdát fejlesztettek ki, amely lábszagú zoknikat vagy más hasonló, szintetikus illatanyagokat használ fel a maláriát terjesztő szúnyogok odavonzására és elpusztítására. Az új eszköz kidolgozására, hogy a laboratóriumból a piacra kerülhessen, két szervezettől is pályázatot, pénzbeli támogatást nyertek el a fejlesztők.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.