hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 757
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-11-26

A neurológiai kórképek szinte teljes spektrumát érintő, a betegségek gyógyításának új lehetőségeit vizsgáló kutatási program zajlott Szegeden.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-11-18

A University of Leicester és a University Medical Center Göttingen kutatói a Molecular Psychiatry folyóiratban közölték, hogy új, állati modellszervezetekben sikeresnek bizonyuló módszereket találtak az Alzheimer-kór gyógyítására és megelőzésére.

2021-10-20

Litván kutatók kifejlesztettek egy olyan számítógépes algoritmust, ami megnyithatja a kaput a korai diagnózisalkotás felé.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2021-10-19

A rozuvasztatin a Magyarországon is kapható sztatinok közül az ezredforduló után utolsónak jelent meg a piacon.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-10-18

A University of South Florida kutatói a Frontiers in Aging Neuroscience folyóiratban megjelent közleményükben egy olyan biokémiai útvonalat írtak le, mely hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásának megakadályozásához, az amiloid-béta akkumuláció gátlásához.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-10-11

Egy litván kutatócsoport egy olyan algoritmust készített, amely 99% feletti pontossággal képes meghatározni az Alzheimer-kór egyik lehetséges korai stádiumát, az enyhe kognitív zavart (MCI).

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-10-06

Az OTSZ Online szerint memóriazavarokkal küszködő idős embereknél a hiperbárikus oxigén kezelés növelheti az agyi vérátáramlást.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-10-05

A svéd Karolinska Institutet kutatói a Molecular Psychiatry folyóirat hasábjain megjelent tanulmányukban azt hasonlították össze, hogy az Alzheimer-kór különböző biomarkerei mennyire pontosan képesek előre jelezni a betegség kialakulását.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-10-01

Kossuth- és Jászai-díjas színészek szereplésével valós történeten alapuló filmet készít Vámos Zoltán pécsi orvos, filmrendező.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-09-30

Az idegrendszert érintő krónikus betegségek hatékonyabb kezelését szolgálja három magyar intézmény kutatási programja.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.