hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 47
#1
Medical Online >> Felismerés
2017-09-21
#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-07

Szeptember 11-14-én a magyar fővárosban tartják a WHO európai regionális bizottságának 67. ülését, ma sajtótájékoztatón harangozták be az eseményt.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-06-19

Az amerikai elnök 18 fős HIV és AIDS-ügyi tanácsadótestületének a harmada visszaadta a mandátumát, közli a 444.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2016-08-01

A gyógyszerek okozta allergiás reakciók súlyos népegészségügyi problémát jelentenek. Kiemelten jelentősek az életmentő gyógyszeres kezelések meghiúsulása esetén, elsősorban a rák, a HIV/AIDS, a cystás fibrosis és a rheumatoid arthritis gyógyítása során.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-07-28

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonnali cselekvésre ösztönzi az országokat a vírusos májgyulladás okozta halálozás visszaszorítása érdekében.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2015-12-08

Az infrastruktúra hiánya és a piaci mechanizmusok csődje miatt sok alacsony jövedelmű régióban drágábbak a gyógyszerek, mint a gazdag országokban, és a krónikus, nem fertőző légúti betegségben szenvedők nagy része nem részesül hatékony kezelésben.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-10-26

Súlyos hepatitis- és AIDS-járvány kitörésének lehetőségéről beszélnek a szakértők a tűcsereprogram leállítása miatt – írja a Népszabadság, az MNO pedig civil drogjelentést ismertetett.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-21

Az AIDS-ellenes stratégiák kialakításában lehetnek hasznosíthatók a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen dolgozó Pongor Sándor és Kertész-Farkas Attila eredményei. A Nature-ben megjelent publikációjuk a HIV genomba való beépülésére ad új magyarázatot.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-03-04

A leszbikus, meleg és biszexuális (LMB) embereknek a magyarországi egészségügyben szerzett tapasztalatairól szóló kutatást ismertet az Index.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-09-18

A józsefvárosi tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő - állapította meg az alapvető jogok biztosa.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.