hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-09-11

Szeptember 16-án immár 28. alkalommal rendezik meg a sérült gyermekek napját a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-04-30

A Semmelweis Egyetem lapunkhoz juttatta el álláspontját a szemsérült kisgyermek ellátásával kapcsolatban. Az esetről korábban a Népszava írt.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-19

A Magyar Lovasterápia Szövetség e hét végén tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas és Lovasterápiás Versenyét.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-03

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervezett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-07

Még mindig nem szaporodik fogunkban az idegen anyag, mondhatnánk a híres József Attila-i költemény parafrázisával – változatlanul fogatlan nemzet vagyunk. A miértre dr. Hermann Péter professzorral, a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának igazgatójával, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Fogorvosi Tagozatának elnökével kerestük a választ.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-29

Német kutatók megfejtették, hogy milyen mechanizmussal segíti a sebgyógyulást, gátolja a gyulladást és enyhíti a fájdalmat az infravörös tartományhoz közeli lézer fény.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-10-22

Nem keverné a miskolci csecsemőhalálok miatti történetbe a politikát Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház kedden visszahelyezett főigazgatója, akinek reményei szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálatát követően sem lesz az ügyben újdonság.

 

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-04-23

A kutyaharapás miatt kórházi ellátásra szoruló sérültek egyhatoda 10 évesnél fiatalabb gyermek. Az áldozatok száma az utóbbi időben emelkedett az Egyesült Királyságban – számolt be a The Guardian című lap egy végzetes kutyatámadás kapcsán.

#9
A gyulladásos bélbetegség kezelésének szemléletváltozása a jövőben 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-11-15

A krónikus betegségek kezelésében ma alkalmazott módszer az egyensúlyi helyzet biztosítása különböző kémiai, biológiai anyagok segítségével. Az utóbbi időben olyan új ismeretekkel gyarapodott a tudomány, amelyek alapján – legalábbis elméletben – felvethető, hogy a beteg szervezet működésébe megfelelő helyen beavatkozva „visszaprogramozható” az egészséges állapot. 

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-10-18

A Lilly gyógyszergyártó vállalat munkatársai idén is folytatták jószolgálati munkájukat Bicskén, ahol a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakói számára több mint 1,5 millió forint értékben vadasparkot építettek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.