Az egészséges öregedést támogató étrendi változtatások kulcsfontosságúak a fizikai és kognitív funkciók megőrzésében, valamint az életkorral összefüggő betegségek megelőzésében. Az időskorban bevezetett egészséges étrend hatékonyan támogathatja az optimális egészségi állapot és a funkcionális képességek megőrzését.
A fejlett országokban az idős populáció növekszik a leggyorsabban, ami komoly kihívást jelent a társadalom és az ellátórendszer számára. Az idős cukorbeteg populáció heterogén, és kezelésük komplex feladat, ahol a hatékony glükózszabályozás és a kockázatok minimalizálása közötti egyensúlyra kell összpontosítanunk.
A segítségnyújtás és a tápláltsági állapot javítása leghatékonyabban úgy tud megvalósulni, ha a beteg állapotát megértjük, az állapot kialakulásához vezető útját megismerjük, és ezek alapján tervezzük meg a személyre szabott, egyéni tűrőképességeit szem előtt tartó táplálásterápiát.
A Nature Communications folyóirat cikkében a sürgősségi osztályon fogadott Covid-19 pozitív és negatív betegeknél kialakuló poszt-Covid tünetek arányát hasonlították össze.
A JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery folyóiratban jelent meg a Trieszti Egyetem kutatóinak cikke, amelyben a Covid-19 fertőzést követő 3 éves időszakban vizsgálták a szag- és ízérzékelés elvesztését követő helyreállás esélyeit.