hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Megszűnik az e-Receptek könnyített kiváltása

Van olyan elektronikus újítás, ami a járvány után is megmarad, az e-Recept könnyített kiváltása viszont nem, írja a Weborvos.

Valószínűleg a veszélyhelyzet hivatalos lezárása után 90 nappal megszűnik a lehetőség, hogy online rendeljünk az orvostól gyógyszert, és az is, hogy csupán egy TAJ számmal valamint a személyi igazolványunkkal kiválthassuk az orvosságot a patikában. Minderről Mázi Miklós az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) modulfelelős csoportvezetője beszélt az IME egészségügyi szaklap infokommunikációs online konferenciáján, írja a Weborvos.

A tervek szerint a veszélyhelyzetben bevezetett lehetőség, miszerint a gyógyászati segédeszközök egy részét is lehet interneten rendelni, egyelőre megmarad. Valamint, a szintén a járvány miatt bevezetett alternatívát, az online orvos-beteg találkozást is tovább finanszírozza az állam. (A telemedicina befogadása újdonság, mivel korábban csak a személyes találkozást fogadták be)

Mindezek a lehetőségek nem jöhettek volna létre az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nélkül. Működőképességét, hasznát korábban sokan kértségbe vonták. Most a járvány alatt a szkeptikusok is elismerték, hogy igenis tud elektronikusan működni az egészségügy egy része – mondta az ÁEEK képviselője, aki az EESZT-vel kapcsolatos tanulságok mellett az elektronikus tér napi aktualitásairól is beszámolt.

(forrás: WebOrvos)

cimkék

Olvasói vélemény: 2,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!