2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Koronavírusról informáló chatbot a WHO-tól

A hvg.hu szerint a világ legnépszerűbb csevegő-szolgáltatását rengetegen használják, ezért döntött úgy a WHO, hogy érdemes kihasználni ezt a közkedveltséget a megbízható információk közlésére.

Úgy döntött a WHO, hogy elindítja Health Alert chatbotját, amely pontos és aktuális információkat közöl az esetszámokról és a betegséghez kapcsolódó tudnivalókról.

A Health Alert ugyanúgy működik, mint a többi chatbot: a felhasználók a Hi vagy Hello köszönéssel kezdeményezhetik a beszélgetést, és akkor a chatbtot egy üzenetet küld további lehetőségekkel, pontosabban menüpontokkal, hogy milyen témában menjen tovább a beszélgetés (pl. utazási tanácsok, védje magát, legutóbbi számok, mítoszok, hírek/sajtó stb.). A chatbot szolgáltatás ingyen használható a nap 24 órájában.

A WHO chatbotja globálisan elérhető, ehhez azonban hozzá kell adni a +41 79 893 1892 telefonszámot a kontaktokhoz. Az információkat a WHO naponta frissíti. Jelenleg hat nyelven érhető el: angol, kínai, orosz, arab, francia és spanyol, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés