hirdetés
2020. június. 01., hétfő - Tünde.
hirdetés

Horváth Ildikó az EESZT-ről

Az egészségügyi ellátás hatékonyságát és a betegek érdekeit is szolgálja, hogy a közszolgáltatók után a magánszolgáltatók felcsatlakozása is megkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisához – hívta fel rá a figyelmet Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az ECHO TV Jó reggelt című műsorának pénteki adásában.

hirdetés

A közellátásban résztvevő szereplők mindegyike részt vesz már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben és tavaly 500 millió adatot forgalmaztak. Horváth Ildikó kiemelte, most kapcsolódik be az Országos Vérellátó Szolgálat, bekapcsolódott már a mentőszolgálat, ezen kívül új fejlesztés, hogy megkezdődik a mobil applikációk hozzácsatolása a rendszerhez.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az ECHO TV Jó reggelt című műsorában
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az ECHO TV Jó reggelt című műsorában

A felvetésre, hogy miért jó a rendszer a betegeknek, az államtitkár elmondta, ebben a térben könnyen elérhetően a már meglévő betegadatok. Példaként hozta fel a mentőszolgálat csatlakozását, ugyanis az adatrögzítés révén mire a mentőautó beér a kórházban már tudni fogják, hogy a páciens milyen állapotban van.

A teljes beszélgetés megtekinthető az EchoTV portálján.

(forrás: Echo TV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!