hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Egyre többször támadják az egészségügyet zsarolóvírusok

Tavaly az egészségügyi szervezetek 66 százaléka szenvedett el ransomware támadást, ami egy évvel korábban még 34 százalék volt, írja a HWSW.

A Sophos biztonsági cég közzétette legfrissebb jelentését, ami kifejezetten az egészségügyi szektort érintő ransomware-támadások helyzetét vizsgálja. A felmérés szerint 94 százalékkal nőtt a zsarolóvírusos támadások száma a megkérdezett szervezetek ellen a szektorban: 2021-ben az egészségügyi szervezetek 66 százaléka szenvedett el támadást, míg a megelőző évben csupán 34 százalékuk.

A biztató jelek közt említik a tanulmány szerzői, hogy az egészségügyi szervezetek mindeközben egyre jobban kezelik a következményeket, a zsarolóvírus által sújtott szervezetek 99 százaléka legalább az adatok egy részét vissza tudta nyerni, miután a kiberbűnözők titkosították azokat a támadások során. A támadások 61 százaléka járt titkosítással, amely 4 százalékkal kevesebb a globális átlagnál (65%).

Azonban az egészségügyi szervezeteknek volt az egyik legmagasabb átlagos ransomware támadás utáni visszaállítási költsége is 1,85 millió dollárral, átlagosan egy hétig tartott helyreállni egy támadást követően. A megkérdezett több mint fele gondolja úgy, hogy a kibertámadások összetettebbek az elmúlt évben szerzett tapasztalataik alapján – írja a HWSW.

(forrás: HWSW)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!