hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

COVID-páciensek távfelügyelete fülbe való szenzorral

Német szakemberek létrehoztak egy fülbe ültethető eszközt, amellyel a szakorvosok az új koronavírussal megfertőződött emberek állapotának alakulását távolról is nyomon követhetik.

A Müncheni Műszaki Egyetemen kifejlesztettek egy fülbe ültethető érzékelőt, amellyel az új koronavírussal megfertőződött emberek állapotának alakulását távfelügyelettel is hatékonyan lehet nyomon követni.

A szenzor folyamatosan méri, majd pedig a kezelőorvosnak közel valós időben továbbítja a páciens meghatározott biometrikus adatait.

Az eszköz kinézetre olyan, mint egy kicsi hallókészülék; egy fotopletizmográfiás szenzort, egy érintkezésen alapuló hőmérséklet-érzékelőt és egy gyorsulásmérőt tartalmaz. A szerkezet a szívritmus, a testhőmérséklet, a véroxigén-szaturáció és a légzésszám mérésére alkalmas.

Fotó: Andreas Heddergott/TUM
Fotó: Andreas Heddergott/TUM

A készülék Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozik egy okostelefonhoz, és 15 percenként ellenőrzi a fontos paraméterek aktuális értékeit. A rendszer ezután egy távgyógyászati központba küldi a regisztrált adatokat, és a szakorvosok ezen információ alapján dönthetik el, hogy mikor szükséges kórházba szállítani a betegeket.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!