2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés
hirdetés

Szükség van a véradásra és a gyógyultak plazmaadására!

Újra vérplazmára van szükség a gyógyult betegektől, a fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében. A növekvő felhasználás miatt fokozott teljes véradásra is szükség van.

Egyre több a koronavírus okozta megbetegedésben szenvedő beteg, folyamatosan nő az igény a speciális plazmakészítményre. Az Országos Vérellátó Szolgálat arra kér mindenkit, aki a járvány negyedik hullámában bizonyítottan átesett koronavírus-fertőzésen, mielőbb jelentkezzen mintavételre! Gondoljanak azokra a betegekre, akik most küzdenek a fertőzéssel és segítsenek, hogy kellő mennyiségű terápiás plazmakészítmény készülhessen! Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Érkezéskor kérik, jelezzék, hogy plazmadonornak jelentkeznek!

A vérkészlet egyensúlyát egyre nehezebb fenntartani, a megbetegedések miatt a kiszállásos véradások lemondása egyre nő, ugyanakkor a kórházi felhasználási igények is folyamatosan emelkednek. Kérjük véradóinkat, jöjjenek vért adni! Intézeteink nyitva vannak, a véradások helyszínei biztonságosak, ügyelünk véradóink és munkatársaink egészségére, írja közleményében a szervezet.

További információk az OVSz honlapján: https://www.ovsz.hu/hu/hirek/tajekoztato-konvaleszcens-plazmadonoroknak

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.