hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

Nobel-díjának 80. évfordulója alkalmából hozták létre a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelynek jelölési időszaka január 16-áig tart.

Nyolcvan év telt el azóta, hogy Magyarországon végzett kutatásainak elismeréseként az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat Szent-Györgyi Albertnek ítélték oda. Az évforduló alkalmából, a „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben, munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri mellett pácienseik is érdemesnek tartanak arra. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év hét közönség díjasát, az alapítvány ezen felül két szakmai díjat nyújt át minden évben.

A jelölési időszak alatt – amely január 16-áig tart – bármely Magyarországon praktizáló orvost lehet jelölni a díjra.

A jelöléseket elektronikus jelölőlap segítségével, vagy postai úton  lehet leadni. A jelölés mellé csatolni kell egy rövid indoklást vagy személyes történetet. A díj értéke 300.000 forint orvosonként.

Az elektronikus jelőlőlap, illetve bővebb információ ITT érhető el.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés