2020. április. 08., szerda - Dénes.
hirdetés
hirdetés

Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött beteg Zalában

A Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének közlése szerint beteg a 35-59 éves korcsoportba tartozott és előzőleg nem kapott védőoltást.

hirdetés

Az elmúlt héten rajta kívül három beteget vettek fel kórházi ápolásra a megyében influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt. Az egyik páciens intenzív ellátásra, egy másik pedig gépi lélegeztetésre szorult.

Zalában az elmúlt héten összességében tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, 100 ezer beteg közül 227 számított fertőzöttnek. A betegek 42,8 százaléka a 15 és 34 év közötti korosztályból került ki, 40,6 százalékuk pedig 14 évnél fiatalabb volt.

A mérséklődő járvány miatt a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban az eddigi teljes körű korlátozást feloldották és már csak részleges látogatási tilalom van érvényben, amely az intenzív terápiás osztályt, a csecsemő- és gyermekosztályt, a szülészeti és nőgyógyászati osztályt, valamint az újszülöttrészleget érinti. Zalaegerszegen, a Zala Megyei Kórházban továbbra is valamennyi osztályra kiterjedően érvényben van a teljes látogatási tilalom.

Egy héttel ezelőtt, február 23-án huszonöt, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről tudott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának főorvosa aznapi sajtótájékoztatóján elmondta: az áldozatok közül 22 betegnél az influenza A (H1N1), háromnál pedig a B vírusát mutatták ki; 22 embernek súlyos, krónikus betegsége is volt, influenza elleni védőoltást egyikük sem kapott. Az addigi áldozatok között egy kétéves gyermek is van, tizenhatan 35 és 59 év közöttiek, nyolcan pedig 60 évnél idősebbek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!