2021. szeptember. 27., hétfő - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

Különleges orvosi sisak zsugorította össze az agydaganatot

Az Index szerint jelentős áttörést hozhat az agydaganat elleni küzdelemben az a különleges, mágnesterápiás sisak, amely sikerrel összezsugorította az egyik páciens tumorát.

Amerikai kutatók szerint a sisak segítségével mágneses mező generálható, ez segít a tumor méretének csökkentésében. Az 53 éves páciens életét sajnos így sem sikerült megmenteni, de a sisak aránylag rövid idő alatt megsemmisítette a daganat mintegy 31 százalékát.

A terápia keretein belül a beteg előbb a klinikán, majd otthonában viselte a sisakot öt héten át, a sisak által generált mágneses mező kezdetben napi két, majd napi hat órán keresztül érte a páciens agyát.

A terápia mostanra az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) jóváhagyását is megkapta. Fejlesztői szerint a módszer áttörést hozhat az agytumorok elleni küzdelemben. A részletes tanulmány a Frontiers in Oncology című szakfolyóiratban olvasható, írja a lap.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Én használok maszkot és mindenki mást is erre buzdítok, a tudomány eredményeire alapozott szakmai álláspont jelenleg ez.

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.