2021. február. 27., szombat - Ákos, Bátor.
hirdetés

Kitaláltak valamit a gyermekorvos-hiányra

Átmeneti megoldásként gyermekgyógyászati szakrendelőt működtetne minden létrejövő járási székhelyen a Kasszaorvosi Szervezet (KSZ) – írja a Magyar Hírlap.

Egyre kevesebb a házi gyermekorvos, Borsi Éva KSZ-elnök szerint emiatt mind több gyermeket a felnőttekkel közös, úgynevezett vegyes praxisok látnak el.  A szervezet átmeneti megoldásként azt javasolja, hogy a kialakítandó járások székhelyén létesüljenek olyan szakorvosi rendelők, ahol a gyermekgyógyász-szakvizsgával rendelkező orvosok a saját körzetes rendelési idejükön kívül fogadják a kicsiket.

 A házi gyermekorvos így a vegyes praxisban dolgozó kolléga szakkonzultánsaként is működhetne, munkáját szakellátásként finanszíroznák. A KSZ tervei szerint a javaslatot az egészségügyi államtitkárság és az alapellátók között június 20-án esedékes konzultáción ismerteti - olvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.