hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Kacskovics Imre a koronavírus-járvány hatodik hullámáról

Néhány hónapon belül hazánkat is elérheti az újabb hullám, ám Kacskovics Imre immunológus nem számít sok súlyos betegre, írja az Infostart.

Azt remélték, hogy a nyári hónapok nyugodtak lesznek – idézi az M1 műsorából Kacskovics Imrét, az ELTE Természettudományi Karának dékánját az Infostart.

Az immunológus kiemelte: Magyarországon békés időszak van, egy-két hónapig élvezhetjük a nyarat, kipihenhetjük magunkat, és készülhetünk a következő hullámra. A szakértő ugyanakkor a védőoltások elterjedésének és a korábbi hullámoknak köszönhetően nem vár nagyon erőszakos, magas hullámot és súlyos általános fertőzöttséget Magyarországon.

Azt ugyanakkor nehéz megjósolni, hogy Magyarországon mikor érkezhet újabb koronavírus járványhullám – mondta az immunológus, hozzátéve a külföldi turisták és a külföldre utazó magyarok is behozhatják a vírust.

Kacskovics Imre szerint a fertőződést nem tudja megakadályozni a kialakult immunvédelem:

"Azt hiszem, hogy lassan hozzá fogunk szokni, hogy ez egy felső légúti, remélhetőleg ott meg is álló betegség, köhögéssel, tüsszögéssel, néhány napos kellemetlenséggel" – tette hozzá.

A védőoltásoknak abban van szerepük, hogy fertőzöttség esetén a súlyos állapotot megelőzzék – emelte ki az immunológus.

(forrás: Infostart)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés