hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Hitelesített egészségügyi információk

Az EgészségKommandó célja, hogy a hazai, magyar nyelvű egészségügyi tartalmakkal rendelkező internetes oldalakat egy objektív szempontrendszer alapján megvizsgálja, és azokat ajánlja laikus és szakmai olvasásra egyaránt.

Új internetes portál indult EgészségKommandó néven, amely a tudományos vizsgálatokra, statisztikai kutatásokra alapozott orvoslással, azaz az ún. nyugati orvoslással foglalkozó egészségügyi honlapokat értékeli, az alternatív, komplementer, jellemzően tudományos alapokat nélkülöző gyógymódokkal foglalkozó weboldalakat nem, mivel azok hatékonyságára általában érdemi értékelhető bizonyítékok nem állnak rendelkezésre.

Azoknak az oldalaknak, amelyek az objektív szempontrendszerben ‘MEGFELELT’ minősítést kapnak egy “Hiteles Egészségügyi Weboldal 2017” pecsétet küldünk, amely a kiadástól számított egy éven keresztül használható.

Felmérések is igazolják, hogy manapság 3 betegből 2 először az internethez fordul, ha valamilyen egészségügyi problémával kapcsolatban információhoz szeretne jutni. A különböző orvosi szakterületen végzett kutatások egybehangzóan úgy találják, hogy az interneten található egészségügyi információ nagy arányban megbízhatatlan, félrevezető, téves.

A lap szerkesztői egy olyan honlapot kínálnak, ahol orvosok, szakemberek, nevüket vállalva, tudományos forrásokra hivatkozva, szakmai szervezetek támogatásával írnak a betegségekről, és azok kezeléséről.

Az oldal elindítói vallják, hogy mind a betegek, mind az egészségügyben dolgozók érdeke, hogy az interneten fellelhető egészségügyi információ átláthatóbb legyen, mert az segíti a betegek hatékonyabb önmenedzselését, az egészségtudatosságot, és jelentős terhet és felelősséget vesz le az egészségügy válláról. Az EgészségKommandó az interneten fellelhető egészségügyi oldalakat átláthatóság és szakmaiság szempontjából értékeli, ezzel segítve elő, hogy előtérbe kerüljenek az értékes, hiteles egészségügyi weboldalak.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés