hirdetés
2021. február. 26., péntek - Edina.

Hiteles gyógyszertárkereső

Könnyen kereshető, felhasználóbarát, hiteles gyógyszertárkeresőt fejlesztett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), mely február 8-tól érhető el a gyógyszerügyi hatóság honlapján.

A fejlesztésnek köszönhetően például a gyógyszertárak és a gyógyszerforgalmazásra jogosult üzletek kereshetők név, típus (közforgalmú, intézeti, internetes, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók, stb.), település, és kulcsszó szerint. Az információk köre bővül, a patikák nyitvatartási idejét folyamatosan rögzítik a tisztigyógyszerészek.

A könnyen kereshető adatbázis fontos információkat szolgáltat a lakosság számára. Egyszerűen megtudható, hogy a szokásos nyitvatartási időn túl mely gyógyszertárat érik el közelükben: az adott települést és dátumot kiválasztva listázódnak az ügyeletes, készenléti patikák adatai. A találati listákból egy gombnyomással táblázat is készíthető, így akár egyszerre is megtekinthető minden fontos részlet.

Az engedélyezett gyógyszerforgalmazók valamennyi publikus adatát tartalmazó gyógyszertárkereső adatbáziswww.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso oldalon.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink