hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Hetven kilót adott le egy bő év alatt

Nem mindennapi akaraterőről tett tanúbizonyságot dr. Tóth Zsolt Olivér. A petőfiszállási háziorvos 14 hónap alatt hetven kilót fogyott írja a BAON.

– Huszonöt évvel ezelőtt kerültem Petőfiszállásra körzeti orvosnak, mindössze 74 kilósan. A község egyetlen orvosaként azonban szinte semmi szabadidőm nem marad, folyamatosan dolgoztam. Alig jutott időm másra, a sportolást is abba kellett hagynom. Pedig korábban hobbi szinten fociztam, kosárlabdáztam, atletizáltam, teniszeztem, asztaliteniszeztem, az egyetemi éveim alatt pedig három évig taekwandoztam. Akkor voltam a legjobb kondícióban, mind mentálisan, mind fizikailag – idézte fel a lapnak Tóth Zsolt. Azt is elmondta, időközben hobbijává vált a főzés. – És persze szeretek enni is, így aztán hamar jöttek a kilók. Tizennyolc év alatt több mint száz kilót híztam, a mérlegünk már nem tudott megmérni. A változást három éve egy téli baleset hozta, amikor elcsúsztam a jégen és a jobb combfejet tápláló artéria elszakadt. Megoperáltak és csípőprotézist kaptam.

– Tavaly június elsején döntöttem el, hogy leadok száz kilót a jövő év végéig. Nem műtéttel, nem gyógyszerrel, csak diétával és sporttal. A legutolsó mérésnél 113,5 kiló voltam. Közel hetven kilót fogytam tizennégy hónap alatt paleolit diétával, úszással és kerékpárral. A testzsírom ötven százalékról lecsökkent 29,5-re, a testizom tömegem, pedig 66,6 százalékra nőtt. Mivel az izom nehezebb, mint a zsír, egyre nehezebb fogyni. Viszont, ha elérem a száz kilót, akkor már futhatok is, amivel talán még több zsírtól megszabadulhatok – olvasható a baon.hu-n.

(forrás: Baon.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés