hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Nemzetközi konferencia Szegeden

Gyógyszeralkalmazás a gyakorlatban

A racionális gyógyszeralkalmazást támogató nemzetközi konferenciára várják a gyógyításban és kutatásban dolgozó orvos és gyógyszerész kollegákat, valamint az egészségügyi hatóságok, biztosítók és a gyógyszercégek munkatársait.

Az Európai Gyógyszerfelhasználás-elemzési Társaság (European Drug Utilisation Resarch Group, EuroDURG) 2020. március 4–7. között Szegeden tart nemzetközi kongresszust. A Szegedi Tudományegyetem Klinikai Gyógyszerészeti Intézetével közös szervezésben és az MGYT Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének támogatásával megvalósuló négynapos rendezvény kiemelt témakörei a multimorbiditás és ehhez kapcsolódóan a megfelelő/nem megfelelő polifarmácia, a felesleges gyógyszer-rendelés visszaszorítása (de-prescribing), az adherencia, az innovatív gyógyszerekben rejlő lehetőségek és kihívások, a gyógyszer-felhasználási elemzésekből származó „újszerű” adatok és azok felhasználása, valamint az antibakteriális rezisztencia megfékezése. A konferencia programjának rövid áttekintése itt érhető el.

Az EuroDURG2020 nemzetközi kongresszus egyedülálló továbbképzési lehetőséget kínál mindazok számára, akik elkötelezettek a racionális, biztonságos és effektív gyógyszeres terápia iránt. Kiemelt érdeklődésre tarthat számot azon oktató-kutató kollégák körében is, akik a gyógyszeralkalmazásra irányuló felmérést, adatgyűjtést, elemzést terveznek. A résztvevők várható létszáma (mintegy 150–200 fő) és összetétele (oktatók, kutatók, döntéshozók, gyakorló orvosok és gyógyszerészek, betegképviselők) révén a konferencia az ágazat bármely területén dolgozóknak kiváló lehetőséget ad a tanulásra és a szakmai kapcsolatépítésre. Több mint harminc európai és Europán kívüli országból érkeztek absztraktok. A rangos nemzetközi rendezvényen számos szakmai szervezet – köztük az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) – képviselteti magát.

A szervezők szeretettel várják az egyetemeken, a betegellátásban, a gyógyszerhatóságnál, a gyógyszergyáraknál dolgozó orvos, gyógyszerész és egyéb végzettségű kollegák jelentkezését! A konferencia hazai akkreditációja (gyógyszerészek számára) folyamatban van, és lehetőség lesz egynapos részvételre is (napidíj).

A regisztráció részleteiről a konferencia weblapjáról tájékozódhatnak az érdeklődők: www.eurodurg2020.com. Kedvezményes jelentkezésre január 20-ig van lehetőség.

(forrás: PharmaOnline)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés