2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Fogászati ellátás: néhány magánrendelő fogadja a betegeket

Míg az állami fogászati ellátás gyakorlatilag leállt, néhány magánrendelő – ha korlátozottan is – fogad betgeket, írja a Magyar Nemzet.

A magánfogászatok nem egységesen kezelik a rendkívüli helyzetet: van olyan rendelő, amely ideiglenesen szünetelteti a rendelését, míg mások nyitva tartanak, de korlátozottan fogadják a pácienseket. Azt kérik, ha valaki vagy a vele egy háztartásban élő külföldről jött haza, illetve ha felső légúti tünetei vannak, ne menjen a rendelőbe. A nyitva tartó magánfogászatok közül többen a betegek megnyugtatására feltüntetik azt is honlapjukon, hogy mivel védekeznek a járvány ellen, többek között a recepción kézfertőtlenítő vehető igénybe és minden páciens után fertőtlenítik a rendelőt.

Szabó László a Fixfogsor Rendelők igazgatója a korlátozó intézkedések gazdasági hatásairól elmondta: a rendelőknek a korábbi tartalékokból kell fizetniük az alkalmazotti béreket és a járulékokat is. – A fogászat költség­intenzív szakma, megállás nélkül fejlődik minden, cserélni, fejleszteni kell a gépparkot, folyamatosan előtérbe kerülnek újabb és újabb technológiák. Annak a rendelőnek, amelyet egy beruházási, gépvásárlási és hitelfelvételi időszakban ért a válságidőszak, nehezebb a helyzete – fogalmazott a szakember.

Mivel a koronavírus-járvány idején a fogorvosi praxisok – néhány kivétellel – szinte teljesen leálltak, a bevételkiesés hazánkban nagyjából hatezer fogorvost, háromezer fogtechnikust, illetve tízezer egyéb munkavállalót, például asszisztenseket érint. A magyar betegek kiesése mellett az ágazatból hiányozni fognak az osztrák, a német, a brit és a francia egészségturisták is, írja a Magyar Nemzet.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés