2021. március. 06., szombat - Leonóra, Inez.
hirdetés

Élethossz mellé életminőség

Hogyan lehet a daganatellenes kezelések hatékonyságának növelését az életminőség minél kisebb csorbulásával elérni? – teszi fel a kérdést az ingyenes, országos Rákgyógyítás Magazin legújabb lapszáma, majd példákat is bemutat a daganatsebészet, a sugárterápia, az onkológia területéről.

Tüdőrákkal, vastagbélrákkal, nőgyógyászati daganatokkal, fej-nyaki régió tumoraival, tumorbiológiai kutatásokkal összefüggő új eredmények is napirendre kerülnek a Rákgyógyítás Magazin 2020. őszi lapszámában. A betegtájékoztató lap a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság – a világ legújabb kutatási eredményeit bemutató szimpóziumán elhangzott – előadásait tolmácsolja közérthetően az olvasóknak.

Amint B. Papp László főszerkesztő fogalmaz, amíg a szakmai összefoglalókból tudást, a betegekről szóló riportokból erőt meríthetnek sokan. Hogyan lehet 31 évesen életvidáman szembenézni a mellrákkal? Hogyan lehet a sugárkezelések után fél évvel nekiindulni egy 900 kilométeres zarándokútnak? Miért érdemes gitárral menni a vastagbélrák ellen adott kemoterápiás kezelésekre? A reményadás szándékával szólalnak meg a lapban azok a ritka emésztőrendszeri daganattal szembesült GIST betegek is, akik 9, illetve 17 évvel ezelőtt kapták meg a rák diagnózisát, de ma is jól vannak.

A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által 2008 óta kiadott, 15 ezer példányban, hirdetések nélkül megjelenő Rákgyógyítás Magazin országszerte eljut az onkológiai centrumokba és a betegszervezetekhez. Felbélyegzett, közepes méterű postakész válaszboríték küldésével a lap a szerkesztőség 6726 Szeged, Izabella u. 8. címén ingyenesen megrendelhető. A lap tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT). A negyedévenként megjelenő újság lapszámainak jegyzéke elérhető a Rákgyógyítás.hu oldalon, továbbá a Facebook.com/rakgyogyitas címen is követhetők a betegtájékoztató információk.

(forrás: Rákgyógyítás)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.