hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Egész Európában hiány van antibiotikumokból

Az amoxicillin, a cefalosporinok és más, széles körben használt antibiotikumok hiánycikkek a különböző országokból származó adatok szerint, írja az Index.

A The Wall Street Journal nyomán közölt cikk szerint a gyártók a hiányt több tényezőnek tulajdonítják. A világjárvány idején bevezetett korlátozások feloldását követően megnőtt a kereslet, ugyanis többen betegednek meg. A gyártók az összetevők, a csomagolás és más összetevők szállításában is késedelemmel szembesülnek, részben a kínai lezárások miatt. Az emelkedő energiaköltségek pedig megnehezítik egyes energiaigényes gyártási folyamatok fenntartását.

Az orvosok olyan irányelveket készítenek, amelyek rövidebb antibiotikumkúrákat javasolnak a készletek megőrzése érdekében, de Remi Salomon, a párizsi Necker-Enfants Malades Kórház gyermekorvosa aggodalmát fejezte ki, hogy a kezelés időtartamának korlátozása azt jelentheti, egyesek nem gyógyulnak ki a fertőzésükből.

Bár az antibiotikumok kritikus szerepet játszanak a bakteriális fertőzésekből, például a hörghurutból és mandulagyulladásból való felépülésben, ezek ára nem éri el az újabb gyógyszerekét, mivel már nem védi őket szabadalom. Az európai kormányzati egészségügyi rendszerek egyes gyógyszerekre árkorlátozást is előírnak, ami megnehezíti a gyártók számára a költségnövekedés áthárítását.

Az Európai Gyógyszerügynökség közölte, hogy vizsgálja az amoxicillinhiányt, és külön csoport dolgozik az okok megértésén és a hatás enyhítését célzó intézkedések mérlegelésén. Az európai problémák megegyeznek az Egyesült Államokban tapasztaltakkal.

A teljes információ

 

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés