hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Bangladesi ikrek: dokumentumfilm a műtétsorozat előzményeiről

Dokumentumfilm készült a sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikerpár nemzetközileg is elismert, orvostudományi innovációkat jelentő műtétsorozatának előzményeiről – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány pénteken az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a fejüknél összenőve született bangladesi kislányok (Rukia és Rabia) végső szétválasztásának első évfordulója alkalmából osztják meg 48 perces kisfilmjüket, amelyen az is látható, amikor 2017 novemberében az akkor másfél éves gyermekek és a szüleik először találkoznak a műtétet végző orvosok közül Csókay András idegsebésszel és Pataki Gergely plasztikai sebésszel.

A határokon átívelő, több mint két éve tartó műtétsorozat harmadik szakaszát jelentő, 2019. augusztus 2-án zárult, 33 órás végső szétválasztó műtét első évfordulójára közzétett kisfilm hivatalos dokumentációs munkatársuk, Fuchs Richárd munkája.

A dokumentumfilm az alapítvány honlapján tekinthető meg.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata 2010 óta szervez plasztikai-helyreállító és égési sebészeti missziókat Bangladesbe, Pataki Gergely vezetésével.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés