hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Arcrekonstrukciós centrumot hoznak létre

Bókay Arcrekonstrukciós Centrum néven új központot hoz létre a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika az arcfejlődési rendellenességgel született gyermekek kezelésére.

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán tíz éve folyik az arcdeformitásokkal és arcfejlődési rendellenességekkel született gyermekek sebészi kezelése, a beavatkozások száma folyamatosan nőtt. A klinika kialakított e gyermekek kezelésére egy olyan speciális ellátási osztályt, ahol rendelkezésre áll egyrészt a megfelelően kiképzett és tapasztalt orvos-csapat és szakszemélyzet, másrészt megtalálhatók a megfelelő technikai lehetőségek, műtéti eszközök, így a folyamatos szakmai innovációk és nemzetközi tudományos együttműködések eredményeként elérhetővé vált a legmagasabb szintű ellátás is.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika alapítványa, a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány jelenleg is folyó adománygyűjtő kampányával nagy mértékben hozzájárul a Bókay Arc Rekonstrukciós Centrum 2020 év végéig megújult formában való kialakításához, közli az egyetem honlapja.

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés