2020. szeptember. 30., szerda - Jeromos.
hirdetés
hirdetés

A férfiakat főleg a játékok, a nőket inkább a társaság fenyegeti

Az internetfüggőség kialakulásáért elsősorban a közösségi hálózatok és az online játékok tehetőek felelőssé – írja egy német tanulmány alapján az eski.hu.

hirdetés

2013-as adatok szerint Németországban 560 ezerre tehető az internetfüggők jelenlegi száma, ami a 14 és 65 év közötti lakosság egy százalékát jelenti.

A szóban forgó tanulmány eredményei szerint az internetfüggőség kialakulásáért elsősorban a közösségi hálózatok és az online játékok tehetőek felelőssé. A probléma a nőket és a férfiakat egyformán érinti, bár a számítógépes játékoktól való függőség elsősorban a férfiakat, míg a közösségi hálózatoktól való függés inkább a nőket veszélyezteti. Az internetfüggőség diagnózisához gyakran személyiségzavar, impulzivitás és figyelemzavar is társul. Az eredmények arra is rávilágítanak, hogy az internetfüggőség igen jelentős negatív hatásokkal jár az élet számos területén, ami akár egészen a munkaképtelenségig is fajulhat. A tanulmány adatai jó alapot jelentenek egyedi prevenciós és terápiás intézkedések kidolgozásához – olvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A metasztatizáló kolorektális daganattal küzdő betegek trifluridin+tipiracil-kezelése jobb adherencia mutatókkal írható le, mint a regorafenib-kezelés.