2021. március. 01., hétfő - Albin.
hirdetés

A fájdalomcsillapítás pszichológiai lehetőségei

A fájdalomérzetet fizikai és lelki összetevők is befolyásolják. A Gyógyulj Velünk Egyesület 2019. február 28-ai nyílt egyesületi napján a fájdalomcsillapítás testi és pszichológiai összetevőiről is szó lesz.

Időpont: 2019. február 28., csütörtök 14.30
Helyszín: Tűzmadár Ház (1097 Budapest, Albert Flórián út 5–7., Szent László Kórház 1. pavilon)

Előadó: Rohánszky Magda onkopszichológus, a Tűzmadár Ház vezetője
Téma: A fájdalomcsillapítás pszichológiai lehetőségei

A gyógyulás vagy a betegséggel való együttélés során fontos, hogy a test és a lélek rehabilitációjára egyaránt hangsúlyt helyezzünk. Ezúttal a lélekre figyelünk: hogyan csillapíthatjuk testi és lelki fájdalmainkat pszichológiai módszerek segítségével?

  • a fájdalomérzet egyéni megélése, szubjektivitása
  • a daganatos beteg és hozzátartozók által a fájdalomcsillapításért megtehető lépések
  • pszichológiai fájdalomcsillapítási módszerek
  • csoportos gyakorlatok
  • kérdések és válaszok, tapasztalatcsere

Az előadás után közös gyógytornára is lesz lehetőség, a foglalkozást Kapitány Zsuzsanna gyógytornász, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnökségi tagja vezeti.

A részvétel ingyenes, semmilyen kötelezettséggel nem jár, nem feltétele az egyesületi tagság sem. Minden érdeklődőt, érintettet sok szeretettel várnak a szervezők.

További információk: (0630) 922-7797, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: Rákgyógyítás)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.