2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés
hirdetés

A betegséggel való megküzdés és az életminőség polycythaemia verában

A myeloproliferativ daganatban szenvedő betegek közül a polycythaemia verában (PV) szenvedő betegek kénytelenek elviselni a legnagyobb fokú életminőség-romlást (1). A hétköznapokat megkeserítő tünetek mellett a betegeknek számos veszélyes szövődmény (végtag-, lép-, központi idegrendszeri trombózis, gasztrointesztinális vérzések, kardiovaszkuláris események) lehetőségével kell együtt élniük (2), melyek Damoklész-kardként lebegnek a betegek feje fölött, és sok esetben jelentős szorongásokat okoznak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. PUREBL GYÖRGY MD PhD Med Habil., klinikai igazgatóhelyettes, egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Sokaknak rossz tapasztalatuk van az egészségüggyel, de nem elég a kórházakon számon kérni a szabályok betartását. Rendszerszintű változásra van szükség az egészségügyben.

A körülményeken múlik, de nem feltétlenül sérti az egészségügyi dolgozók jogait az, ha csak védőoltással tarthatják meg az állásukat. Alapvető jogokat sért viszont a kormány, amikor az oltatlan dolgozókat teljesen megfosztja a végkielégítéstől.